Boomstamtafel i.s.m. Indusigns

Wij wilden een nieuw overlegobject in ons atelier en bij één van onze bezoeken bij één van onze houtleveranciers zagen wij een prachtige plaat Afrormosia. De “hart-plaat” wel te verstaan, die door het drogen een prachtige scheur als gevolg had.  Wij beiden waren meteen om en besloten ter plekke dat dit ons nieuwe object moest worden. Met zijn 5 meter lengte en 95cm breed voldeed hij ruimvoldoende aan onze wensen. De boomstamtafel moest nog wel werkelijkheid worden. Allereerst moest de scheur volledig worden gevuld met Epoxyhars. Hiervoor nemen wij altijd voldoende de tijd, want het moet in één keer goed, in dit geval een proces van 2 werkweken. Na het vullen van de scheur en overige scheurtjes, zijn we de plaat gaan schuren. Steeds fijner en fijner, tot het moment dat de tafel onze goedkeuring had om te worden afgewerkt.

Afrormosia boomstamtafel

Afrormosia boomstamtafel

Boomstamtafel voorzien van hairpin-onderstel

Normaliter is onze “standaard” om stalen 3-poot schragen onder een boomstamtafel te zetten. Zijn super praktisch qua stoelverdeling en geven een mooi contrast met het blad. Maar juist omdat deze tafel voor onszelf zou worden, hadden we wat ruimte voor een afwijkend en spannend onderstel. Zoals alle onderdelen die wij niet zelf kunnen maken, uit eigen regio komen, zo belangrijk vinden wij het om jonge creatievelingen zoals wijzelf een kans te bieden.

Zo ontstond het idee om eens af te spreken met Chiel & Gijs Bodt, die wij 2 jaar geleden hebben ontmoet tijdens hun en onze eerste editie van Wonen&Co. Zij zijn ook broers en hebben dezelfde vrijblijvendheid. Op een mooie maandagmiddag zijn we eens met elkaar gaan zitten en hebben wij de broers “carte-blanche” gegeven voor het verzinnen van een onderstel, mits deze gereed zou zijn voor Wonen&Co 2016.

Diezelfde avond ontvingen wij de eerste ontwerpschetsen in de mail, en waren meteen enthousiast! Terwijl wij de laatste hand aan het blad legden, werd er in Amsterdam hard gewerkt om de deadline te halen. Tijdens onze laatste opbouwdag belde Indusigns dat ze onderweg waren, niet veel later kwamen de broers grijnzend van oor tot oor het eindresultaat brengen. Het onderstel werd direct aan het blad bevestigd, en daarna werd met 6 man sterk het 140kg zware blad omgedraaid en op zijn plek gezet! De beurs was een groot succes, mede door dit fantastische object! Een prachtige samenwerking met een dito resultaat en voor herhaling vatbaar!

Boomstamtafel onderstel van Indusigns

Boomstamtafel onderstel van Indusigns

Over Indusigns

Indusigns is een creatief collectief van ook twee broers, die in het voorjaar van 2013 hun krachten hebben gebundeld. ‘Out of the blue’ begonnen in hun studentenstad Groningen en inmiddels via Zwolle in Amsterdam beland. Samen constant op zoek naar unieke items, die met veel liefde, kunde en vooral passie worden omgetoverd tot industrieel interieurdesign. Vernieuwend, authentiek en ook nog eens milieubewust! Ze struinen onder andere rommelmarkten, oud-ijzerhandelaren, boerenerven, grof vuil op straat en het internet af om bruikbare industriële items te verzamelen voor hun ontwerpen. Dat kan werkelijk van alles zijn, zoals bijvoorbeeld gebruikte olievaten, zinken tonnen, oud gereedschap en stalen jerrycans. Hoe meer roest, hoe beter!, is het motto. Het geeft hun producten net dat beetje extra karakter en het maakt ieder product uniek. Afval bestaat niet voor ze! “Waste is only waste, if we waste it!” 

Hier meer info over het onderstel van deze boomstamtafel of over Indusigns

Boomstamtafel afrormosia

Boomstamtafel afrormosia

Epoxyhars boomstamtafel

Epoxyhars boomstamtafel