Een houten keuken door Studio SOOL

Medio 2016 zullen wij deze maatwerk houten keuken van Hollands gewaterd Iepenhout leveren in Breda. De keuken heeft als basis een keukenblok van 3800mm. Daarnaast bevindt zich de royale side-by-side koelkast van Liebherr, die in combinatie met de compositie van de planken op het witte tegelwerk de compositie tegen die wand af maakt. Het keukenblok steekt voorbij de wand en creëert daarmee ruimte om een 2e blok om de hoek te maken. Dit blok zal fungeren als koffie-wijn-servieskast. Deze kast krijgt een speciale uitstraling door de houtrichting 45graden te draaien. “Een soort visgraatvloer-principe alleen dan als fronts”. Aan de overzijde van het keukenblok bevindt zich de trapkast. Deze zal deels gebruikt gaan worden om de Neff ovens in te bouwen. Zo realiseren we met een “3-tal blokken” een unieke maatwerk houten keuken.  De afzuiger wordt, vanwege de plafondhoogte (3,7m), verwerkt in een houtenblad welke blind aan de wand wordt bevestigd en enkel met 2 staalkabels aan het plafond zal hangen. De gehele keuken is greeploos en wordt voorzien van de nieuwste technieken van Blum. Daarnaast is de gehele keuken gebaseerd op de menselijke maat. Het spoelblad op een hoogte van 950mm, de Atag kookplaat op 870mm en de koffie-wijn-servieskast op 1070mm.

houten keuken te breda

houten keuken te breda

houten keuken te breda

Project “Gasthuyspoort” te Breda

Deze houten keuken zullen wij realiseren binnen het plan “Gasthuyspoort” te Breda, waar onze opdrachtgevers een Pakhuys hebben gekocht. Een mooie inbreilocatie in het centrum van Breda. Zoals de info van het plan ook doet vermoeden: Niet eerder werd in Breda zo’n veelzijdig nieuwbouwproject gerealiseerd als de Gasthuyspoort… Middenin de sfeervolle binnenstad smelten bijzondere huizen, eigenzinnige appartementen, nieuwe buitenruimten, winkels en horeca samen tot een project van allure. Het wordt stads wonen voor iedereen. Er is een keur aan woningtypen, met elk een uniek karakter.

Na lange tijd vindt er weer nieuwbouw plaats in de binnenstad. De transformatie van de voormalige kantoren van de Sociale Dienst levert bijzondere ruimten op: fraaie vrije plafondhoogte van ca. 3 meter en beton in het zicht zorgen voor een echt loftgevoel. Daarbij is er veel ruimte om de woning naar eigen hand in te delen en in te richten. Samen met dit ‘hippe’ wonen heeft u werkelijk alle voorzieningen om de hoek: van horeca tot winkels, van bus- en treinstation en van idyllisch hofje tot bruisend stadspark. U hoeft de deur maar uit en hebt de wereld binnen handbereik!

Deze nieuwe poort tot de historische binnenstad biedt naast het stadse vertier ook volop rust. Er wordt een nieuw hofje gecreëerd en in het appartementengebouw komt een bijzondere binnentuin. Hier kunt u heerlijk ontspannen – of… gaat u toch nog even de stad in?gasthuyspoort

voor eventuele info: http://www.gasthuyspoort.nl/