Ons alternatief voor een verborgen TV

Wij komen met deze oplossing voor een verborgen TV, omdat de TV’s steeds groter worden en niet iedereen wil zo’n groot object permanent in het zicht. Dan denk je al snel aan een TV-lift, maar dat betekent dat het meubel minimaal de hoogte van de TV moet hebben.

Wat resulteert in een “hoog” meubel, dat is in principe geen probleem, maar wat nou als je woning uit bijna alleen maar glas met uitzicht bestaat?

Deze casus hadden wij voor opdrachtgevers, zij hebben een prachtige woning door Onix laten ontwerpen en is gesitueerd op het einde van een landtong, met 180 graden weids uitzicht. Uiteraard is op die positie in de woning de woonkamer ontworpen. Zoals eerder omschreven, hier wilde men een nieuwe grote TV, maar een groot permanent meubel voor de raampartijen was een “no go”. Daardoor is het idee ontstaan om een laag en diep meubel te maken, waarbij de verborgen TV aan een klep in het meubel hangt. En met een druk op de afstandsbediening opent het meubel zich volledig automatisch. Op die wijze hebben we een flexibel meubel bedacht, want als je TV kijkt doet het uitzicht er op dat moment niet veel toe. En wanneer er gasten zijn, is het meubel gesloten en door de wielen kan het door de gehele woning als “salontafel” worden gebruikt.

Meubel met verborgen TV gesloten

Meubel met verborgen TV gesloten

Meubel met verborgen TV geopend

Meubel met verborgen TV geopend

Een verborgen TV i.c.m. PXL

Dit TV-meubel, of beter gezegd “blok op wielen”, wordt uitgevoerd in ons PXL-concept. Dit concept is ons eigen idee en gebaseerd op Mondriaan, zoals zijn schilderij Tableau I. Op basis daarvan hebben wij 4 contrasterende houtsoorten uitgezocht:

– Esdoorn

– Hollands iepenhout

– Padoek

– Purperhart

Om de blokjes hout wel te kunnen laten werken worden de naden met vloeibaar rubber uitgevoerd, zo kan het product blijven werken en is een lange duurzaamheid gegarandeerd. Van kunst als schilderij naar kunst als TV-meubel en in dit specifieke geval met een verborgen TV.

De automatische armen die de verborgen TV tevoorschijn toveren worden normaliter gebruikt voor bouwkundige doeleinden, zoals het openen van een brandluik of dakraam. Deze gemotoriseerde armen zijn geleverd door: Dekker Technical Products te Den Hout

Piet Mondriaan Tableau I

Piet Mondriaan Tableau I