Een uniek handgemaakt PXL TV-meubel met verborgen TV

Ons alternatief voor een verborgen TV

Wij komen met deze oplossing voor een verborgen TV, omdat de TV’s steeds groter worden en niet iedereen wil zo’n groot object permanent in het zicht. Dan denk je al snel aan een TV-lift, maar dat betekent dat het meubel minimaal de hoogte van de TV moet hebben.

Wat resulteert in een “hoog” meubel, dat is in principe geen probleem, maar wat nou als je woning uit bijna alleen maar glas met uitzicht bestaat?

Deze casus hadden wij voor opdrachtgevers, zij hebben een prachtige woning door Onix laten ontwerpen en is gesitueerd op het einde van een landtong, met 180 graden weids uitzicht. Uiteraard is op die positie in de woning de woonkamer ontworpen. Zoals eerder omschreven, hier wilde men een nieuwe grote TV, maar een groot permanent meubel voor de raampartijen was een “no go”. Daardoor is het idee ontstaan om een laag en diep meubel te maken, waarbij de verborgen TV aan een klep in het meubel hangt. En met een druk op de afstandsbediening opent het meubel zich volledig automatisch. Op die wijze hebben we een flexibel meubel bedacht, want als je TV kijkt doet het uitzicht er op dat moment niet veel toe. En wanneer er gasten zijn, is het meubel gesloten en door de wielen kan het door de gehele woning als “salontafel” worden gebruikt.

Meubel met verborgen TV gesloten

Meubel met verborgen TV gesloten

Meubel met verborgen TV geopend

Meubel met verborgen TV geopend

Een verborgen TV i.c.m. PXL

Dit TV-meubel, of beter gezegd “blok op wielen”, wordt uitgevoerd in ons PXL-concept. Dit concept is ons eigen idee en gebaseerd op Mondriaan, zoals zijn schilderij Tableau I. Op basis daarvan hebben wij 4 contrasterende houtsoorten uitgezocht:

– Esdoorn

– Hollands iepenhout

– Padoek

– Purperhart

Om de blokjes hout wel te kunnen laten werken worden de naden met vloeibaar rubber uitgevoerd, zo kan het product blijven werken en is een lange duurzaamheid gegarandeerd. Van kunst als schilderij naar kunst als TV-meubel en in dit specifieke geval met een verborgen TV.

De automatische armen die de verborgen TV tevoorschijn toveren worden normaliter gebruikt voor bouwkundige doeleinden, zoals het openen van een brandluik of dakraam. Deze gemotoriseerde armen zijn geleverd door: Dekker Technical Products te Den Hout

Piet Mondriaan Tableau I

Piet Mondriaan Tableau I

Iepenhout keuken te Groningen opgeleverd

Deze keuken van Iepenhout hebben wij afgelopen week opgeleverd in Groningen. Een unieke maatwerk keuken bestaande uit twee eilanden verbonden door een boomstam fungerend als bar. De achterwand heeft een grepen van Iepenhout als accent en is voorzien van een z.g. “koffiecorner”. De achterwand is vloer-tot-plafond vullend en is in een witte zijdeglans lak gespoten. De eilanden zijn voorzien van greeploze legrabox lades van Blum aan de werkzijdes en van greeploze deurtjes aan de eetkamerzijde. De Iepenhouten fronts van de eilanden zijn volledig gespiegeld en rondom doorlopend. Dit levert de mooiste tekeningen van het hout op. De RVS werkbladen zijn gemaakt door ABK en zijn uitgevoerd in de “richtingloos geschuurd” variant. Door de dunne dikte van 4mm lijken de werkbladen als “papiertjes” op de houten blokken te liggen. De massief houten fronten zijn rondom in verstek uitgevoerd dit bevordert het doorlopen van de tekeningen in het hout. Tevens zorgt dit voor een minimalistische uitstraling. De keuken bevindt zich in één van de villa’s Lumen van de wijk Helpermaar te Groningen. De gietvloer in deze woning is van VDA gietvloeren & vloercoatings te Vries.

Zie hier meer van het eindresultaat.

Iepenhout prachtig hout

De Iepenhouten stammen die wij gebruiken zijn gewaterd en altijd afkomstig uit Nederland. Vroeger werd bijna al het hout automatisch gewaterd, omdat de stammen door sloten en rivieren werd getransporteerd naar zagerijen. Tegenwoordig wordt het hout niet meer gewaterd, omdat het ook risico’s (schimmels & rot) met zich meeneemt. Daarom zijn wij zéér blij dat wij onze gezaagde Iepenhouten stammen wél gewaterd kunnen kopen. Het voordeel van het wateren van Iepenhout is dat het spinthout wat meer naar het kernhout kleurt.

Iepenhout maatwerk keuken te Groningen

Iepenhout maatwerk keuken te Groningen

Iepenhout maatwerk keuken te Groningen

Iepenhouten maatwerk keuken te Groningen

Iepenhout maatwerk keuken te Groningen

Iepenhouten maatwerk keuken te Groningen

Eiken keuken te Vries opgeleverd

Vorige week hebben wij deze werkelijk unieke Eiken keuken te Vries opgeleverd. De keuken bestaat uit een 3-tal functies, een eiland, een achterwand en een ingebouwde koffiemachine. De opdrachtgevers wilden onze visie en finesse, maar wilden niet “teveel hout”. Een uitdaging met onze voorliefde voor hout. Diverse varianten waarin het aspect “blok” vaak terug kwam, resulteerde in een eiland bestaande uit twee blokken. De één van Europees Eikenhout en de ander uitgevoerd in zwart MDF met een zwart Dekton werkblad. Een kleine knipoog naar de wens van onze opdrachtgevers, en “handdruk” tussen hout en geen hout. De keukenwand en koffiekader zijn daarom ook uitgevoerd in blank gelakt zwart MDF. De schoonheid ligt bij deze Eiken keuken vooral in de “eenvoud”. Wij zeggen vaak tegen opdrachtgevers: “Een keuken maken is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is een simpele keuken maken.” Als Johan Cruijff in zijn Cruijffiaans over voetbal.

Meer foto’s van het eindresultaat hier.

Eiken keuken

Eiken keuken door Studio SOOL

Afrormosia outdoor boomstamtafel in België

Begin juni werden wij benaderd met de vraag of wij een Afrormosia outdoor boomstamtafel konden maken. Enige voorwaarde was dat we binnen drie weken konden leveren. Het beloofde een zéér efficiënt en nauwkeurig proces te worden tussen de opdrachtgevers en ons. Met als resultaat deze fantastische Afrormosia boomstamtafel en bijpassende bankjes.

Afrormosia outdoor boomstamtafel

Afrormosia outdoor boomstamtafel

Het proces van deze Afrormosia outdoor boomstamtafel

Hoe ontstaat zo’n boomstamtafel nou eigenlijk? Soms heb je een beetje geluk nodig, dat was zeker het geval bij deze opdracht. Nadat wij deze “vergelijkbare” Afrormosia boomstamtafel i.s.m. Indusigns hadden gemaakt, hebben wij de resterende 3 platen in optie genomen bij de fijnhouthandel. Zoals gezegd, de eerste vereiste was het kunnen leveren binnen 3 weken, want het mooie weer kwam eraan.

Ons uitgangspunt is om de opdrachtgever op alle mogelijke manieren “één te laten worden” met het ontwerp en het materiaal. De uitdaging voor ons bij deze opdracht was dat de opdrachtgevers in België woonden. Dus de passie en kunde die wij normaliter “fysiek” over kunnen brengen aan potentiële opdrachtgevers was hier niet mogelijk. Wat volgde was een week waarin wij de gereserveerde platen zijn gaan fotograferen. Middels deze foto’s en onze ontwerptekeningen kwamen zéér snel tot een wederzijds “goed gevoel”. Na meerdere ontwerpen en wijzigingen over-en-weer, hadden we binnen een week een eindresultaat en offerte op papier. Na goedkeuring zijn de platen geleverd en 2 weken later hebben we de Afrormosia outdoor boomstamtafel en bijpassende bankjes in België geleverd. Net als bij de andere Afrormosia boomstamtafel hebben de broers van Indusigs ook voor deze tafel en bankjes de onderstellen in mat zwart geleverd.

Onze opdrachtgevers zaten in de afrondende fase van de verbouwing van hun droomhuis, maar tussen alle “hectiek en stress” door leefden de opdrachtgevers helemaal op bij het zien van ons eindresultaat. En daar bovenop mochten wij de complimenten ontvangen hoe wij deze opdracht hebben behandeld. Er reden twee zéér blije broers terug naar Smilde.

afrormosia-outdoor-boomstamtafel-05

afrormosia-outdoor-boomstamtafel-02

afrormosia-outdoor-boomstamtafel-03

afrormosia-outdoor-boomstamtafel-04

ontworpen karakter een nieuw concept van Studio SOOL

Hoe is ontworpen karakter tot stand gekomen? Om de authenticiteit van Studio SOOL te garanderen moeten we nieuwe methodes/concepten blijven ontwikkelen. Dit concept kwam tot stand d.m.v. een wens van één van onze opdrachtgevers. Zij vonden onze werkmethode met de Franse wagondelen prachtig. Maar wij vonden het tijd voor wat nieuws, en als we met een beter alternatief zouden komen, kwam hun wens te vervallen.
 
Waar begin je…? Onze nieuwe concepten komen op diverse manieren tot stand, zoals uit inspiratie of bijvoorbeeld middels analyseren. Ontworpen karakter is door de laatste tot stand gekomen, door de wens voor wagondelen te analyseren. “Wat maakt de wagondelen zo mooi? En waarom is dat mooi?” Het antwoord was “karakter”, de wagondelen hebben 80 jaar verhalen, leven en verwering van de elementen in zich. In al die jaren kreeg het materiaal steeds meer karakter.
 
Onze eerste gedachte was “Barnwood” ook een materiaal wat in de Franse Alpen op de schuurtjes hetzelfde heeft ondergaan, maar dat vonden en vinden we nog steeds een te makkelijke oplossing/materiaal.
Wagondelen keuken

Referentie van onze wagondelen keuken

Zo ontstond ontworpen karakter

Daarnaast moeten we dicht bij onszelf blijven, oftewel, met mooie, fijne en kwalitatieve houtsoorten werken. Toen wij één van onze laatst gezaagde boomstammen gingen ophalen, zagen we het…! De boomstammen worden met een grote zaagblad gezaagd, dat blad loopt om twee enorme wielen. Zelf hebben wij een “zware” lintzaag (kleinere variant van de boomstam-zaag) in de werkplaats. Dus wij vertalen dat proces naar onze werkwijze. Wij schaven het hout, waarna wij het ragfijn langs de lintzaag halen. Dit laat een fijnbezaagd oppervlak achter, wat wij héél licht schuren en dan direct lakken. Zo blijft de textuur behouden en op die manier waarborgen wij onze filosofie en voegen we een extra dimensie, leven, karakter, toe aan het product.
 
Zo werd ontworpen karakter een feit, en zal niet voor het laatst de revue passeren. De opdrachtgevers waren zéér enthousiast en bij hun keuken zal ontworpen karakter worden toegepast op fronten van Amerikaans Notenhout.

"<yoastmark

Ontworpen karakter

Ontworpen karakter

Houten keuken te Groningen

Houten keuken te Groningen

Deze houten keuken gaan we maken van Amerikaans Kersenhout. Naast het Kersenhout maken we een combinatie met Dekton Korus werkbladen en een mat wit gespoten achterwand. De recirculatie afzuigunit wordt met staalkabels aan het plafond gehangen en wordt voorzien van een plasmafilter. Qua layout is de keuken zéér efficiënt en is tot op de laatste centimeter van functies voorzien. De achterwand bevat een hoge koelkast voorzien van “0-graden-zones”, de vaatwasser bevindt zich onder de luxe stoomoven van AEG. Achter de hoge dubbele deuren van de achterwand schuilt de z.g. koffiecorner. Een maatwerk inrichting waar het koffieapparaat en koffieservies en -accessoires. De houten keuken wordt geplaatst tussen vloer en plafond, de vloer wordt een grijze gietvloer. De gietvloer wordt verzorgd door VDA gietvloeren te Vries.

Hier het eindresultaat…!

Plattegrond houten keuken te Groningen

Plattegrond houten keuken te Groningen

Impressie houten keuken te Groningen

Impressie houten keuken te Groningen

Kersenhouten keuken te Groningen 05

Impressie houten keuken te Groningen

Impressie houten keuken te Groningen

Impressie houten keuken te Groningen

Kersenhouten keuken te Groningen 04

Impressie houten keuken te Groningen

Houten keuken i.c.m. Dekton by Cosentino

Voor de vervaardiging van Dekton wordt gebruik gemaakt van de exclusieve PST-technologie, een technologisch proces dat een versnelde versie is van de metamorfe veranderingen die natuursteen ondergaat door duizenden jaren blootstelling aan hoge druk en hoge temperaturen. Met elektronische microscopie is er geen enkele poreusheid van het materiaal waar te nemen. Dit is het gevolg van het exclusieve sinterings- en ultracompactieproces van DEKTON. DEKTON onderscheidt zich door de afwezigheid van poreusheid en microdefecten die spanningen of zwakke punten veroorzaken. Particle Sintering Technology (PST) probeert om datgene wat de natuur duizenden jaren kost in een aantal uren te bewerkstelligen door middel van een exclusief technologisch proces.

Door ultracompactie verkrijgt het materiaal zijn mechanische eigenschappen. Dit compactieniveau draagt in bijzondere mate bij aan de lage poreusheid van het materiaal, waardoor het product weinig onderhoud vergt n een leven lang meegaat. Alles is uitzonderlijk aan Dekton. Voor de ontwikkeling van Dekton sinteren we in eerste plaats de grondstoffen in basiscomponenten, om het aspect en de eigenschappen van de in het productieproces gebruikte deeltjes volledig te kunnen controleren. In het proces worden maar liefst 16 verschillende decoratietechnieken gebruikt waarmee een driedimensionaal ontwerp en oneindig veel esthetische mogelijkheden worden geboden.

Meer informatie over Dekton vindt u hier.

 

Maatwerk keuken te Groningen

Maatwerk keuken te Groningen in wording

Op dit moment zijn wij bezig met de afronding van het ontwerp van een maatwerk keuken te Groningen. Deze keuken behoort tot onze “grote 4 vóór de bouwvak”. De eerste 2 zijn reeds wereldkundig gemaakt, beiden van Hollands Iepenhout, keuken 01 & keuken 02. Dit is de 3e keuken die aan dat rijtje toegevoegd mag worden. Binnenkort is het ontwerp van deze keuken ook terug te vinden op de site. De woning waar wij deze keuken in zullen gaan plaatsen is net zo uniek als onze producten en verdient daarom een eigen post! De vrijstaande woning is ontworpen door Studio Kaza te Groningen. Een woning met een visie en een heldere keuze qua materialisatie, met als basis bakstenen van Petersen uit Denemarken.

Impressie vrijstaande woning door Studio Kaza

Impressie vrijstaande woning door Studio Kaza

Studio Kaza

Studio Kaza is een jong architectenbureau opgericht door ir. Peter van der Knoop (1976) en ir. Winfried Zwier. (1980) Vanuit Groningen werken zij met veel enthousiasme en zorg aan hun projecten.

Profiel Studio Kaza:

Onze omgeving is onderhevig aan verandering. Onophoudelijk passen we het landschap, onze steden, dorpen en huizen aan.  Binnen deze continu veranderende omgeving staan wij voor gebouwen die toekomstbestendig zijn, stevig verankerd in hun omgeving staan en in staat zijn te verbinden. Studiokaza is een betrokken partner die met zorg ontwerpt, bouwt en meedenkt.

toekomstbestendig
Studiokaza is thuis in woningbouw, utiliteitsbouw en interieurontwerp, maar bovenal zijn we geïnteresseerd in mensen en hun ruimtebehoefte. Architectuur gaat meer dan ooit over maatschappelijke context en toekomstbestendigheid. Wij werken aan eigentijdse gebouwen die een duurzame relatie aangaan met hun omgeving. In onze ontwerpen is aandacht voor een duidelijke structuur, ruime maten en flexibel gebruik van ruimte. We vinden het belangrijk om te bouwen met duurzame materialen en gaan bewust om met energieverbruik.

verbinden
Een belangrijk middel is het leggen van verbindingen. We willen verbindingen maken tussen mensen. We proberen de dingen die hun waarde bewezen hebben -traditie of cultuur- slim in te zetten en ze te verbinden met de mogelijkheden of toepassingen die juist deze tijd ons biedt. We zetten ons in voor toegankelijke gebouwen waarin het spanningsveld wordt gezocht tussen vanzelfsprekendheid en verrassing. Op maat gemaakt, omdat elke opgave gekoppeld aan een unieke locatie vraagt om unieke antwoorden.

betrokken
Studiokaza kent een sterke betrokkenheid. Wij werken graag voor gedreven opdrachtgevers die een heldere prestatie verwachten. Naast gesprekken blijven we met behulp van schetsen, 3d-renderingen, maquettes en tekeningen in dialoog met onze opdrachtgevers om ontwikkelingen steeds goed af te stemmen.

Meer info over studio Kaza vindt u hier. En aanvullende info over onze maatwerk keuken te Groningen volgt z.s.m.

VUU-150612VO_Page_03 VUU-150612VO_Page_06

 

Boomstamtafel Afrormosia i.s.m. Indusigns

Boomstamtafel i.s.m. Indusigns

Wij wilden een nieuw overlegobject in ons atelier en bij één van onze bezoeken bij één van onze houtleveranciers zagen wij een prachtige plaat Afrormosia. De “hart-plaat” wel te verstaan, die door het drogen een prachtige scheur als gevolg had.  Wij beiden waren meteen om en besloten ter plekke dat dit ons nieuwe object moest worden. Met zijn 5 meter lengte en 95cm breed voldeed hij ruimvoldoende aan onze wensen. De boomstamtafel moest nog wel werkelijkheid worden. Allereerst moest de scheur volledig worden gevuld met Epoxyhars. Hiervoor nemen wij altijd voldoende de tijd, want het moet in één keer goed, in dit geval een proces van 2 werkweken. Na het vullen van de scheur en overige scheurtjes, zijn we de plaat gaan schuren. Steeds fijner en fijner, tot het moment dat de tafel onze goedkeuring had om te worden afgewerkt.

Afrormosia boomstamtafel

Afrormosia boomstamtafel

Boomstamtafel voorzien van hairpin-onderstel

Normaliter is onze “standaard” om stalen 3-poot schragen onder een boomstamtafel te zetten. Zijn super praktisch qua stoelverdeling en geven een mooi contrast met het blad. Maar juist omdat deze tafel voor onszelf zou worden, hadden we wat ruimte voor een afwijkend en spannend onderstel. Zoals alle onderdelen die wij niet zelf kunnen maken, uit eigen regio komen, zo belangrijk vinden wij het om jonge creatievelingen zoals wijzelf een kans te bieden.

Zo ontstond het idee om eens af te spreken met Chiel & Gijs Bodt, die wij 2 jaar geleden hebben ontmoet tijdens hun en onze eerste editie van Wonen&Co. Zij zijn ook broers en hebben dezelfde vrijblijvendheid. Op een mooie maandagmiddag zijn we eens met elkaar gaan zitten en hebben wij de broers “carte-blanche” gegeven voor het verzinnen van een onderstel, mits deze gereed zou zijn voor Wonen&Co 2016.

Diezelfde avond ontvingen wij de eerste ontwerpschetsen in de mail, en waren meteen enthousiast! Terwijl wij de laatste hand aan het blad legden, werd er in Amsterdam hard gewerkt om de deadline te halen. Tijdens onze laatste opbouwdag belde Indusigns dat ze onderweg waren, niet veel later kwamen de broers grijnzend van oor tot oor het eindresultaat brengen. Het onderstel werd direct aan het blad bevestigd, en daarna werd met 6 man sterk het 140kg zware blad omgedraaid en op zijn plek gezet! De beurs was een groot succes, mede door dit fantastische object! Een prachtige samenwerking met een dito resultaat en voor herhaling vatbaar!

Boomstamtafel onderstel van Indusigns

Boomstamtafel onderstel van Indusigns

Over Indusigns

Indusigns is een creatief collectief van ook twee broers, die in het voorjaar van 2013 hun krachten hebben gebundeld. ‘Out of the blue’ begonnen in hun studentenstad Groningen en inmiddels via Zwolle in Amsterdam beland. Samen constant op zoek naar unieke items, die met veel liefde, kunde en vooral passie worden omgetoverd tot industrieel interieurdesign. Vernieuwend, authentiek en ook nog eens milieubewust! Ze struinen onder andere rommelmarkten, oud-ijzerhandelaren, boerenerven, grof vuil op straat en het internet af om bruikbare industriële items te verzamelen voor hun ontwerpen. Dat kan werkelijk van alles zijn, zoals bijvoorbeeld gebruikte olievaten, zinken tonnen, oud gereedschap en stalen jerrycans. Hoe meer roest, hoe beter!, is het motto. Het geeft hun producten net dat beetje extra karakter en het maakt ieder product uniek. Afval bestaat niet voor ze! “Waste is only waste, if we waste it!” 

Hier meer info over het onderstel van deze boomstamtafel of over Indusigns

Boomstamtafel afrormosia

Boomstamtafel afrormosia

Epoxyhars boomstamtafel

Epoxyhars boomstamtafel

Studio SOOL op Wonen&Co 2016

Studio SOOL een must-see!

Studio SOOL was van 17 t/m 20 maart weer aanwezig op de  woonbeurs Wonen&Co te Groningen. Wij hebben daar een aantal nieuwe producten gepresenteerd. Waaronder een keukeneiland gemaakt van gewaterd Hollands Iepenhout voorzien van een heuse kruidenlift. Het uitgangspunt voor het eiland was het creëren van een massief blok waar een massief blad op ligt. Het blad is qua uitstraling uiteindelijk 260mm dik geworden. Maar dat is schijn…! Het gehele blad is voorzien van greeploze, elektrische lades. Deze worden met een lichte touch uitgeworpen door de Servo-drives van Blum. De kruidenlift is voor de échte kookliefhebber verzonnen, het moestuintje als deksel in het aanrechtblad. Maar met één druk op de knop wordt dit tuintje in verticale beweging gezet en komt het kruidenrek + wijn/olie-rek tevoorschijn! Geen geknoei meer met losse kruidenpotjes of “net-niet” oplossingen in je keukenlade. Naast dit eiland wilden we ook onze laatste Studio SOOL boomstamtafels aan het publiek laten zien. Een gespiegelde Taxus en een prachtige Afrormosia van 4 meter lang. Die laatste hebben wij samen met de jongens van Indusigns gerealiseerd, hierover later meer.

Meer info over Indusigns: http://www.indusigns.nl/

VDA gietvloeren

Omdat onze SOOL-keuken in de showroom van VDA mag pronken, vonden wij dat VDA op onze beursstand met een prachtige gietvloer mocht pronken! VDA gietvloeren en vloercoatings zijn niet alleen prachtig om te zien, ze zijn gemakkelijk schoon te houden en daarom erg hygiënisch. In combinatie met de wandafwerking en het interieur passen gietvloeren zowel in een trendy design interieur, als in een stoer landelijk interieur. Dit in tegenstelling tot veel andere vloerbekledingen waarbij het type vloerbekleding staat voor een interieurstijl. VDA gietvloeren en vloercoatings worden geleverd aan de particuliere en zakelijke markt en zijn geschikt voor toepassing in: woonkamer, keuken, badkamer, toilet, werkkamer, garage en nog véél meer.

Meer info over VDA: http://www.vdavloeren.nl

Studio SOOL op Wonen&Co 2016

Studio SOOL op Wonen&Co 2016

Iepenhouten Keuken, SOOL op Wonen&Co 2016

Iepenhouten Keuken, SOOL op Wonen&Co 2016

Iepenhout keuken, Studio SOOL op Wonen&Co 2016

Iepenhout keuken, Studio SOOL op Wonen&Co 2016

Boomstamtafel Afrormosia in samenwerking met Indusigns, SOOL op Wonen&Co 2016

Boomstamtafel Afrormosia in samenwerking met Indusigns, SOOL op Wonen&Co 2016

Boomstamtafel Afrormosia, SOOL op Wonen&Co 2016

Boomstamtafel Afrormosia, SOOL op Wonen&Co 2016

Studio SOOL op Wonen&Co 2016

Studio SOOL op Wonen&Co 2016

Wagondelen bar opgeleverd

Een Eikenhouten wagondelen bar.

Een uniek object gemaakt van wagondelen. Deze bar is ontworpen en gemaakt voor onze opdrachtgever zijn “gentlemen-room”. Een society-room waar hij kan samenkomen met zijn vrienden/relaties. De wagondelen hebben wij deels gevuld met epoxyhars. De grote scheuren zijn gevuld en de kleinere niet, zo blijft het karakter van het “afval-hout” gewaarborgd. Vanwege de maximale lengte van het Eikenhout en het behouden van de tekening was de maatvoering snel bekend. De bar is aan de keukenzijde voorzien van lades en aan de zaalzijde voorzien van een glaswerk- en wijnkast. De verdiepte antraciete lijsten benadrukken de lengte van het object. Tevens breekt dit de hoogte van 1050mm. De hoogte is gebaseerd op de menselijke maat, een “middenmaat” tussen werk- en leunblad. Om het object wel als een “massief blok” over te laten komen hebben we het blad ook in hout uitgevoerd. Onze detaillering is ook voor dit object weer van de hoogste klasse. Waar nodig zijn alle onderdelen in verstek gemaakt. Om de spanning uit het hout te halen zijn de fronts aan de achterzijde ingezaagd. En om de werking zijn beloop te laten gaan zijn er staalprofieltjes ingefreesd.

Zie hier meer van het eindresultaat!

Wagondelen bar

Wagondelen bar

Frank Pouwer

Frank Pouwer bevindt zich vanaf heden in de oude vlamovensteenfabriek te Doorwerth, gelegen aan de A50. De nieuwe bedrijfslocatie ligt in een prachtig natuurgebied in de uiterwaarden van de Rijn, aan de zuidkant van de Veluwe. Het kasteel ‘Doorwerth’, anno 1260, ligt op steenworpafstand. Een unieke ambiance om historische bouwmaterialen uit te zoeken.

Frank Pouwer heeft duizenden vierkante meters hout, historische bouwmaterialen en waterbouwmaterialen op voorraad. U bent van harte welkom op onze voorraden te bekijken onder het genot van een kopje koffie.

– Levering door geheel Europa
– 6 dagen per week geopend zonder afspraak
– FSC 100% recycling keurmerk op aanvraag
– Mogelijkheid het hout zelf uit te zoeken
– Zagen, schaven, borstelen en drogen van het hout

Voor meer info: www.frankpouwer.nl